Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Gratineret julesalat og skinke (Endives au jambon)

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Gratineret julesalat og skinke


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Februar er lige tiden til denne jordnære, men meget velsmagende ret. Smagen fra den gode skinke går i forbindelse med bechamelsaucen, og det er en lækker kombination.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

Gratineret julesalat og skinke (Endives au jambon)
4 kuverter

  • 4 julesalat
  • 4 skiver kogt skinke, der smager af noget
  • evt. lidt revet emmentalerost

    Bechamelsauce af:

  • 30 g smør
  • 40 g mel
  • 4-5 dl sødmælk
  • salt og peber


  • Lige nu i
    FrankofilForum:




    Læs seneste
    Frankofil Annoncer


    Lav et kegleformet indsnit i julesalatens rodende og skær 1-2 cm af indmaden ud. Denne operation fjerner en eventuel bitter smag. Kog julesalaten 20 minutter i vand tilsat 1 stk. hugget sukker samt lidt salt. Tryk omhyggeligt al væden ud af den kogte julesalat - ellers bliver saucen for tynd. Rul hver julesalat ind i en skive skinke.

    Smør et ovnfast fad og anbring skinkerullerne i dette. Smelt smørret til bechamelsaucen og rør melet ud heri. Tilsæt derefter lidt efter lidt den varme mælk under konstant omrøring, indtil saucen er relativt tyk. Den skal smyge sig om rullerne. Efter sidste tilsætning af væske skal saucen koge under omrøring i 3 minutter. Bland evt. lidt revet emmentalerost i saucen, når den er færdig og ikke længere bobler. Vær opmærksom på, at osten også tykner saucen. Smag saucen til med salt og peber. Hæld den over julesalat-skinkerullerne og gratiner retten i ovnen ved 200-220° i ca. 20 minutter, indtil overfladen er smukt gyldenbrun.

    Spis godt brød til retten. Hertil kan man drikke både vand, øl eller vin.

    Praktisk tip: Hvis man har meget travlt, kan man i stedet lave den hurtige version:

    Bland crème fraîche og dijonsennep efter smag. Smør lidt af denne blanding på skinkeskiverne og rul disse om den kogte, velafdryppede julesalat. Anbring rullerne i det smurte, ovnfaste fad og hæld resten af saucen over. Drys evt. lidt revet emmentaler over og gratiner retten i ovnen på samme facon som for versionen med bechamelsauce.

    Man kan altid spise mere af denne ret. Det vil derfor være en god idé at spise lidt suppe til forret og så slutte af med lidt frisk frugt.

    Bon appetit!



    © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |