Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Tapenade, auberginecaviar og pikante rejer

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Tapenade, auberginecaviar og pikante rejer


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Så kom det rigtige forår på banen. Her følger derfor nogle opskrifter, der både egner sig både til en lille, hyggelig sammenkomst og til en større buffet.
Man kan servere alle 3 varianter til en aperitif, eller man kan nøjes med en enkelt. Det afhænger kun af tid og lyst.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

Tapenade - olivenpuré

  • 240 g sorte oliven uden sten
  • 90 g ansjosfilet (eller efter smag)
  • 60-80 g kapers
  • 1-2 fed hvidløg
  • lidt frisk timian (hvis man kan lide det)
  • lidt knust laurbærblad
  • 1/2 til 3/4 dl ekstra jomfruolivenolie
  • evt. lidt kaperseddike
  • peber


  • Lige nu i
    FrankofilForum:




    Læs seneste
    Frankofil Annoncer


    Skær ansjosfileterne i mindre stykker. Blend alle ingredienserne, men hæld ikke al olien i på en gang, da olivendip'en ikke skal være for flydende. Smag til med peber og eventuelt lidt kaperseddike. Der findes mange forskellige opskrifter på tapenade, så det er meget individuelt, hvordan man synes, at ens tapenade skal smage. Vi kan fx godt lide den med lidt tunfisk i.

    Server tapenaden som en dip sammen med bjælker af gulerødder samt små kviste af blegselleri. Naturligvis kan man anvende alle, mulige former for grøntsager, men guleroden er efter vor mening den, der passer allerbedst hertil - og så er farvesammensætningen smuk.


    Auberginecaviar

  • 4 små eller 2 større auberginer
  • saft af cirka 1 citron
  • 1-2 fed hvidløg
  • ca. 3/4 dl ekstra jomfruolivenolie
  • persille
  • salt og peber

  • Bag auberginerne, der først er prikket med en gaffel, ved jævn varme indtil de er helt møre. Det tager cirka 1 time. Flæk dem så og tag kødet ud. Blend dette sammen med halvdelen af olien og citronsaften samt hvidløg. Tilsæt eventuelt mere citronsaft (efter smag) samt olie, indtil konsistensen er temmelig tyktflydende. Smag til med salt og peber.

    Server auberginecaviaren som en dip med ristet brød til. Eller server den som en forret.


    Pikante rejer

  • 12 store, faste rejer
  • 1/2 chilipeber
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 lille bitte stykke frisk, skrællet ingefær
  • saft af 1 citron
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 1 spsk sesamolie
  • sandwichbrød

  • Blend pillet hvidløg, hvor spiren er fjernet, chilipeber, ingefær, citronsaft og 1 spsk vindruekerneolie. Varm så forsigtigt resten af vindruekerneolien samt sesamolien op på en pande og tilsæt blandingen fra blenderen. Steg det et par minutter før rejerne tilsættes. Giv derpå det hele et par minutter.

    Server rejerne på trekanter af sandwichbrød ristet på panden i olie, eventuelt sammen med lidt sesamfrø og hæld "saucen" over.

    Tør hvidvin eller rosévin passer fint til disse franske tapas.

    Vi håber, sammenkomsten bliver hyggelig!



    © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |