Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Kanin i sennep (Lapin à la moutarde)

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Lapin à la moutarde


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

I denne måned vover vi os ud i noget lidt mere dristigt. Hvis kanin er for vildt, kan man anvende kalkunkød i stedet, for sennepssmagen klæder også dette.I denne måned vover vi os ud i noget lidt mere dristigt. Hvis kanin er for vildt, kan man anvende kalkunkød i stedet, for sennepssmagen klæder også dette.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

Kanin i sennep - Lapin à la moutarde
4 kuverter

  • 1 1/2 kg kanin (i Frankrig ser man dem af og til uden hoved)
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 4 stængler blegselleri
  • 2 glas hvidvin
  • 2 dl piskefløde eller bouillon
  • 2 spsk dijonsennep
  • 3 skalotteløg
  • lidt mel


  • Lige nu i
    FrankofilForum:




    Læs seneste
    Frankofil Annoncer


    Brun stykkerne af kanin sammen med hakket skalotteløg og hvidløg, tern af gulerod og selleri. Drys lidt mel over de brunede kødstykker og tilsæt et par glas hvidvin samt 2 spsk dijonsennep. Krydr med salt og peber. Hæld enten piskefløde eller bouillon ved. Lad kødet stege mørt over sagte ild i en time til halvanden. Hvis man har anvendt bouillon, er saucen måske lidt for tynd. Jævn den i så fald med mere mel. Smag den til og tilsæt eventuelt mere dijonsennep. Nu må saucen ikke længere koge, for så taber senneppen i smag. Server retten med pasta eller kogte kartofler. For synets skyld kan man drysse lidt hakket persille over retten.

    Praktisk tip: Hvis man er i tidnød, kan man i stedet lave den korte version: Smør kaninstykkerne med dijonsennep. Anbring pr. portion 3 tynde skiver citron på et stykke alufolie. Læg et stykke kanin ovenpå og anbring yderligere 3 skiver citron herpå sammen med lidt smør. Krydr med salt og peber. Pak hvert stykke kanin ind i folien. Steg pakkerne i ovnen i ca. 45 minutter, afhængigt af hvor gennemstegt man ønsker kødet. Spis godt brød til. Hvis man har for meget tid, kan man jo lave råstegte kartofler til sidstnævnte variant.

    Man kan drikke vand, vin eller øl til denne ret.
     
    God fornøjelse! Og på genlæsning om en forårsmåned.



    © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |