Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Croque Monsieur eller Madame... langt fra en
Pa(p)risertoast!

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Croque Monsieur


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Der er en verden til forskel mellem den parisertoast du får på en dansk grill og en Croque Monsieur serveret på en ægte fransk fortovsrestaurant. Og selv om både vejret og stemning udgør en del af denne forskel og ingrediensernes kvalitet endnu en bid, er der også et par små hemmeligheder bag den franske version.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

Croque Monsieur (og Madame)
4 stk. (til 2 personer)

  • 1 spsk Dijon sennep
  • 2,5 spsk creme fraiche
  • 1 håndfuld revet emmentaler
  • en god klat smør
  • 2 skiver (god) skinke
  • 8 skiver toastbrød

  • Fremgangsmåde

    1. Smør først hveranden brødskive og forbered en blanding af creme fraiche og dijon sennep i en lille skål. Der skal salt og peber til og til sidst kan man bland osten i.

    2. På de smurte brødskiver lægges nu en skive skinke og på de øvrige skiver placeres en god skefuld af blandingen i den lille skål. Hvis der er ost til overs placeres det oveni denne blanding.

    3. En lille smule salt og peber oveni kan ikke skade.

    4. Placeres på en rist i ovnen eller i en toastmaskine indtil farven er gyldenbrun.

    Når blanding af creme fraiche og dijon sennep bliver varm smelter osten og hele blanding bliver blød og fyldig. Dette er en af denne kaloriebombers store hemmeligheder.

    Et par tips

    For at gøre denne ret mere feminin og mindre slankekost kan man transformere den om til en Croque Madame. Det er ikke så svært: man kaster et spejlæg oveni.

    Resultatet ser sådan ud:
     

    Croque Monsieur og Croque Madame serveres med Frites eller med Salade.
    Bon appetit !!



    © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |