Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Poulet à l'estragon - estragonkylling

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Poulet à l'estragon


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Tag en god landkylling og gør den grydeklar. Gnid den ind- og udvendig med salt og peber. Læg en klump smør og nogle estragonkviste i dens bug og kog den ved svag varme i bouillon tilsat lidt hvidvin. Læg også gulerod, løg, persille og lidt laurbær ned til dyret. Det tager cirka 45 minutter, før den er mør.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

Tag så kyllingen op og hold den varm. Kog bouillonen kraftigt ind. Tilsæt evt. lidt piskefløde og jævn saucen med maizena, eller bag den op. Tilsæt til sidst friske, hakkede estragonblade efter smag. Server kyllingen overhældt med saucen og pyntet med et par hele estragonblade. I Frankrig spiser man ikke kogte kartofler til denne ret, men det kan man sagtens gøre i DK.

Hvis man ikke kan lide estragonsmagen, kan man anvende persille i stedet for, men så er retten nærmere dansk.

Vand, tør cider eller hvidvin passer til denne ret.

Rigtig god forsommer!


Lige nu i
FrankofilForum:




Læs seneste
Frankofil Annoncer




© Innovell a/s 
smorder | Søg | Site Map | FrankofilForum | FrankofilNYT | Glæd Frankofil! | Information |