Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Quiche Lorraine - Månedens franske opskrift

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Quiche Lorraine


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Ordet quiche er afledt af det tyske ord Kuchen (kage). Området hørte nemlig tidligere til Tyskland under navnet Elsass-Lothringen. En quiche er en tærte med usødet mørdejsbund og varierende former for fyld. Det klassiske fyld er en æggemasse samt stegt, røget flæsk. Men man kan også tilsætte for eksempel løg eller revet ost. Og man kan erstatte flæsket med bacon eller skinke.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

I dag møder man forskellige former for quiche ikke blot i Alsace-Lorraine, men overalt i Frankrig. Som tilbehør serverer man en grøn salat i olie-eddike marinade. Det er nem og lækker mad, som er anvendelig ved mange, forskellige lejligheder: Den lille hverdagsforkælelse, enkel gæstemad, men også velegnet til en større buffet: Dejen har man forbagt, flæsket er stegt, og så skal man bare til sidst piske æg og crème fraîche sammen, umiddelbart før tærten skal i ovnen.


Lige nu i
FrankofilForum:




Læs seneste
Frankofil Annoncer



Quiche lorraine

  • 200 g usødet mørdej - hjemmelavet eller færdigkøbt dybfrost
  • 150 g røget flæsk i tern
  • 3/8 l crème fraîche
  • 3 æg
  • salt og peber
  • eventuelt lidt revet ost af emmentaler-typen

    Salatmarinade

  • 1 spsk rødvinseddike
  • salt og peber
  • 2 tsk Dijon-sennep
  • 1 knust fed hvidløg
  • ca. 4 spsk god olivenolie eller anden olie efter smag
  • salat : 1 groftskåret iceberg salathoved

  • Forvarm ovnen til cirka 220°. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med dejen. Lad den gå op ad siden. Prik bunden med en gaffel og forbag den 10-15 minutter. Brun flæsketerningerne og lad dem dryppe lidt af på fedtsugende papir. Pisk æggene sammen med en gaffel og bland crème fraîchen i.

    Krydr med salt og peber - Vær varsom med saltet, da flæsketerningerne i forvejen er ret salte.
    Tilsæt eventuelt lidt revet emmentaler eller lignende ostetype. Bred flæsketerningerne ud over den forbagte tærtebund og hæld æggemassen henover. Bag tærten 20-30 minutter. Server den sammen med en krydret, grøn salat. Grøn salat med marinade Skær icebergsalaten groft. Hæld en spsk rødvinseddike i en høj, smal kop. Tilsæt lidt salt og peber samt Dijonsenneppen. Rør det godt sammen. Tilsæt presset hvidløg og endelig olien. Pisk marinaden grundigt sammen f.eks. med et minipiskeris, indtil konsistensen er jævn og cremet. Hæld den først over salaten, umiddelbart før denne skal spises.



    © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |