Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Grillspid med laks, kammuslinger og kæmperejer

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Grillspid med laks, kammuslinger og kæmperejer


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Juletraditionerne i Danmark skal der ikke laves om på. Men når man har fået dækket sit behov for flæskesteg, grønkålsboller og andesteg, har man måske lyst til noget med havets frugter. Vi har derfor valgt en opskrift med fisk og skaldyr på spid. Disse spid vil også være velegnede til nytårsaften. Alt kan forberedes i god tid, så det er let at gå til, når middagen skal serveres.
Et rigtigt nytårshit!

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

Grillspid med laks, kammuslinger og kæmperejer
4 kuverter (2 spid pr. person)

  • 16 små champignoner
  • 16 rå kæmperejer
  • 8 kammuslinger
  • 8 stykker laks (4x3x2 cm)
  • økologiske citroner
  • dild

    Grønsagstilbehør:

  • 4 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stængel blegselleri

    Safranris:

  • ris
  • safran

    Sauce:

  • 4 spsk kapers
  • 65 g sorte oliven uden sten
  • olivenolie


  • Lige nu i
    FrankofilForum:




    Læs seneste
    Frankofil Annoncer


    1. Rengør champignonerne og kammuslingerne til spiddene. Tag skallen af rejerne, men lad halen blive siddende. Fjern også tarmstrengen. Skær laksen ud i små rektangler som angivet ovenfor. Lad alle disse ingredienser marinere mindst 1 time i et par deciliter olivenolie, saft af ca. 1/2 citron, salt, peber og lidt fintklippet dild. Ingredienserne skal være dækket af marinaden.

    2. Skyl tomater, peberfrugt og blegselleri til grønsagstilbehøret og skær det hele i små tern.

    3. Steg grønsagerne i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.

    4. Blend de sorte oliven med kapers samt lidt olivenolie så saucen bliver cremet/mayonnaiseagtig.

    5. Anbring efter afdrypning fisk, champignoner og skaldyr på spiddene. Lad spiddene gå igennem rejerne to steder. Drys spiddene med salt og peber.

    6. Kog risen sammen med lidt safran.

    7. Grill spiddene ca. 7 minutter på hver side.

    8. Læg lidt safranris, lidt grønsager og sauce på hver tallerken. Anbring spiddene oven på safranrisen og server. Giv citronbåde og godt brød til retten.

    Og til dessert er der også spid - med frugt.

     

    Grillspid med frugt

  • 4 modne, faste pærer
  • 2 økologiske citroner
  • 12 grønne vindruer
  • 12 blå vindruer

    Appelsin-citronsmør:

  • 50 g smør
  • 1/4 økologisk appelsin
  • 1/4 økologisk citron

    (Frugtsmørret kan tilberedes i forvejen, men pærer og citroner kan først skæres ud umiddelbart før brug.) Af frugt kan man f.eks. vælge ovenstående, men andre frugter kan også være egnede (ananas, æbler, ...)

    Start med at tilberede smørret:
    Skær blødgjort smør i tern og pres saften af 1/4 citron og 1/4 appelsin. Skær ligeledes lidt tynde strimler skal af begge sydfrugter. Blend smør, skal samt saft et øjeblik til smørret har en passende, cremet konsistens, så det er let at smøre på spiddene.

    Til spiddene:
    Del hver pære i to dele og fjern kernehuset. Del citronerne i kvarter. Start og slut med citronkvarter på hvert spid og fordel pærer og vindruer ind imellem. Forvarm grillen, smør spiddene med det krydrede smør og grill dem 1 minut på hver side. Sigt flormelis over spiddene før servering.

    Velbekomme - bon appetit - og glædelig jul og godt nytår!



  • © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |