Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Thon à la provençale - Tunfisk som i Provence

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Thon à la provençale - Tunfisk som i Provence


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Nu hvor sommeren er slut, trænger man til lidt solskin i gryderne. Denne måneds opskrifter stammer derfor fra det solrige Provence.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

Thon à la provençale

  • 4 skiver tunfisk (2 cm tykke - ca. 150-200 g pr. person)
  • 4 løg - gerne hvide
  • 4 store tomater
  • ca. 4 tsk kapers
  • krydderurter: laurbærblad, timian og persille
  • 3 spsk rødvinseddike
  • salt og groftkværnet peber
  • til garnering: groft salt
  • 1 spsk god olivenolie


  • Lige nu i
    FrankofilForum:




    Læs seneste
    Frankofil Annoncer


    Skær løgene i skiver. Flå tomaterne, skær dem i kvarter og anvend kun det yderste kød. Varm olien op i en stor gryde og læg tunfisken, som er drysset med salt og peber, heri. Anbring løgringe, tomater, kapers og krydderurter rundt om fisken. Læg låg på gryden og lad retten simre 25-40 minutter (alt afhængig af fiskens tykkelse men også grydens beskaffenhed). Løgene skal være møre og tunfisken begynde at flage ud. Hæld så rødvinseddiken over og lad retten sunde sig et par minutter under låg.
    Drys ved serveringen groft salt over tunfisken.
    Lav til denne fiskeret enten råstegte kartofler eller en anden, typisk ret fra Provence, ratatouille, en grønsagsgryde.

    Ratatouille - grønsagsgryde

  • samme vægt af følgende grønsager: Løg, auberginer, peberfrugter, courgetter, tomater
  • hvidløg efter smag
  • bouquet garni (porre, laurbærblad, timian, persille)
  • salt og peber
  • extra jomfruolivenolie

    Skær efter rengøring grønsagerne i tern eller bjælker. Start med auberginerne og drys disse med salt. Lad dem stå 15-20 minutter. Skyl saltet af og dup auberginerne tørre. Hvis man ikke salter auberginerne, kan smagen godt blive lidt "fed" og kvalmsk. Flå tomaterne, fjern kernerne og anvend kun selve kødet. Ellers bliver slutresultatet for vådt. Brun grønsagerne, bortset fra tomaterne, i en gryde, enten hver for sig eller det hele blandet sammen. Lad dem derefter simre under låg i 30-45 minutter sammen med en bouquet garni med mange timiankviste, hvis man kan lide denne krydderurt. Krydr med salt og peber. Tilsæt først tomaterne mod slutningen af tilberedningstiden, så de ikke smatter ud. I det hele taget kan man variere sin ratatouille efter smag og behag. Der er lige så mange opskrifter på denne som på frikadeller. Bliver blandingen undervejs for tør, kan man tilsætte lidt hvidvin eller blot vand. Bliver den for våd, kan man hælde noget af væden fra og koge denne ind i en anden gryde og tilsætte den, når grønsagerne er ved at være møre. Smag til med salt og peber, krydr med knust hvidløg og drys basilikum eller persille over ved serveringen.



  • © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |