Frankofil linje
Frankofil
Mad og Vin i
Frankrig

Linjen til Frankrig

Tomater som i Antibes (Tomates à l'antiboise)

Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Tomates à l'antiboise


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Her følger en lækker forret fra det sydfranske - Antibes ligger mellem Cannes og Nice. Retten kan naturligvis spises hele året, men den passer nok allerbedst til sensommerperioden, hvor udbudet af solmodne tomater - man kan sagtens anvende aber - er stort.

 Læs også:

   Fransk mad og opskrifter
   Restauranter i Frankrig
   Fransk vin og vinslotte

   Køb franske opskriftsbøger med Alapage
   Diskutér fransk kogekunst i FrankofilForum

Tomater som i Antibes - Tomates à l'antiboise
4 kuverter

  • 6 mellemstore, faste, men helt modne tomater
  • 1 1/2 dåse tunfisk (i vand), afdryppet
  • samme mængde smør som den drænede fiskevægt
  • citron eller kaperseddike
  • salt & peber
  • ca. 150 g mayonnaise
  • 1/4 dl koncentreret tomatpuré eller efter smag
  • persilledrys til garnering - gerne bredbladet


  • Lige nu i
    FrankofilForum:




    Læs seneste
    Frankofil Annoncer


    Fremgangsmåde

    1. Lad væden dryppe fra tunfisken

    2. Rør fiskekødet sammen med smør, citronsaft efter smag samt salt og peber indtil det hele er godt blandet sammen

    3. Sæt massen i køleskabet

    4. Skær tomaterne i skiver

    5. Placer skiftevis en skefuld afkølet tunfiskemasse og en skive tomat rundt i kanten af et lille rundt eller ovalt fad. Tomatskiver og tunfisk skal delvis dække hinanden

    6. Rør mayonnaisen sammen med tomatpuré efter smag

    7. Anbring al mayonnaisen midt på fadet

    8. Garner med den hakkede persille

    9. Server godt brød til

    Bon appetit !!



    © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |