Frankofil linje
Frankofil
Webguiden om
Frankrig
Linjen til Frankrig

Franske fristelser

Forsiden>Samfund>Franske fristelser>Politikere på TV

Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

e-boghandel
 

Turen går til
Sydfrankrig,
129 kr,-

 
Turen går til Nordfrankrig,
129 kr,-

"Franske fristelser" af Lally Hoffmann, Børsens forlag, 2000.
 

Hvor optræder politikerne på tv med stor fornøjelse? I seriøse talkshow med kendte værter på den bedste plads søndag aften i prime time? I ugentlige debatprogrammer med politiske trænede journalister? Nej - politikernes foretrukne program er Vivement Dimanche søndag eftermiddag med tv-værten Michel Drücker. Det er ikke svært at forstå. Her undgås nemlig enhver form for kritiske spørgsmål. Det går faktisk ud på at fremstille den politiske hovedperson som varm, menneskelig og morsom. Ingen bliver grillet hos Michel Drücker. Den glade hovedperson, omgivet af private venner, bliver omhyggeligt pakket ind i tidens sangere, dansere, film- og teaterklip og diskuterer bagefter i sofaen med de optrædende, som politikeren selv har været med til at vælge

Det er her, man kan se højrepolitikeren Philippe Séguin le, så maven gynger og høre om hans barndom i Tunesien. Man kan komme på marked med arbejdsminister Martine Aubry og få at vide, hun er kompetent i køkkenet. Justitsminister Elisabeth Guigou, fortæller vennerne, har en formidabel latter. Den udstiller ministeren dog ikke i programmet. Hun er sit eget karakterfaste disciplinerede jeg tro, og det kan man kun lykønske hende med.

Guigou tilbragte sine første atten år i Marrakech og har aldrig glemt den menneskelige varme, lyset og duftene i Marokko. Hun beretter åbent om egen usikkerhed, da hun - barnebarn af en snedker - tog fra den sydfranske provins for at begynde studierne i Paris på l'ENA, skolen hun havde valgt, fordi hendes drøm var en dag at blive diplomat. De første måneder følte hun sig "decalée" - ved siden af i miljøet af de sammenspiste fra de bedste kvarterer i Paris, men også dengang var Guigou sit disciplinerede jeg tro. Det lykkedes da også justitsministeren den dag i eftermiddags-tv at få placeret sit politiske budskab midt i dans og musik. Noget for noget, for politikerne er det ikke den rene underholdning at åbne for privatlivets gemmer.

Mr. B er ingen ynder af tv og dets måde at gengive samfundet på. "Politikerne kan komme til, men hvor er de intellektuelle. De eksisterer - bare ikke i den verden." Nu elsker mr. B jo at være en mand af store ord - og meninger - så han slår ud med armene og deklamerer: "Den politiske kamp har vi ikke vundet, men den intellektuelle kamp, den er vor sejr. Det ulmer derude, ideerne kommer myldrende, politikerne skal tage sig i agt for ikke at blive forbigået - samfundet er parat, vi er rede til at kæmpe." Jeg ventede faktisk, han ville bryde ud i sang, men naboen ved cafébordet og ikke mindst blikket fra samme, fik mr. B til at bruge sin vante afledningsmanøvre og spørge til mit helbred.

Jeg overvejede to sekunder at fortælle ham, at mit humør altid steg, når han foldede sig ud. Han kom først. Jeg var lige ved at tro, han havde gennemskuet mig. "De ler så ofte af mig," tilføjede han - og så selv fornøjet ud. Mr. B opfatter det som den største uhøflighed at sige du. De viser en hel anden form for respekt for individet.

(...)

Frankofils redaktion har læst bogen og lært en masse om det samfund vi til daglig bevæger os i. For os som tilbringer vores dagligdag med disse politiske figurer blev det til dybt opslugt læsning. Det er skønt at få en sund og kærlig afstand til tingene.

Anders Hjorth

Hvis du vil læse videre kan du købe bogen direkte fra Børsens forlag fra dette link: "Franske fristelser"

 «« Medievagthunde 

 Medievagthunde

 Politikere på TV

 

Franske fristelser
Lally Hoffmann
248 sider, kr. 249,- inkl. moms
Børsens Forlag,
September 2000


© Børsens forlag 2000
Dette uddrag af bogen "Franske fristelser", s. 223-225, skrevet af Lally Hoffmann er gengivet efter aftale med Børsens forlag

 

 Sidste måneds opskrift: Poulet à l'estragon

Man tager...

 • 1 god landkylling
 • estragonkviste, persille og laurbær, salt og peber
 • 1 gulerod og 1 løg
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt piskefløde
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt bouillon og en slat hvidvin

  » og så klikker man her!

 •  Seneste tema på Frankofil:


  Mit Paris
  Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


  ©  
  smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |