Frankofil linje
Frankofil
Webguiden om
Frankrig
Linjen til Frankrig

Euro'en - den europæiske mønt set fra Frankrig

Forsiden>Samfund>Euro'en set fra Frankrig

Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Euro'en er landet i Frankrig! Som en stor del af Europas lande er Frankrig i gang med at forberede sig på, at euro'en indføres som det eneste officielle betalingsmiddel.
Den 1. januar 1999 indførtes euro'en som muligt betalingsmiddel. Alt fra supermarkedspriser til virksomhedsregnskaber KAN dermed be- og afregnes i euros, uden at det dog er obligatorisk. Euro'en eksisterer på et 'hverken-eller' princip. Man kan hverken påtvinge euro'en eller påkræve den som betalingsmiddel. Fra og med den 1. januar 2002 bliver det dog til både-og!
Stort set alle steder i Frankrig dobbeltskiltes priserne nu i francs og euros, men den menige franskmand har nu alligevel svært ved at vænne sig til tanken om en ny møntfod. Vi har taget pulsen på det franske Internet mens der langsomt tælles ned. Bemærk, at denne side opdateres efterhånden som nye spændende links ser dagens lys!

 Euro'en i den franske presse

 Officielle websites om euro'en
 
Se også:
 

 Euroen har ingen rolle i den franske hverdag - artikel af Nils Levinsen

 

Euro'en i den franske presse

 

Les Echos - temanummer
http://www.lesechos.fr/dos_euro/dos_euro.htm

Frankrigs store finansavis har heldigvis lagt sit materiale om euro'en på Nettet. Det noget dystre design opvejes af de mange grundige analyser og kommentarer.
 


Danmark afviser Euro'en - artikel i Le Monde
http://www.lemonde.fr/doss/0,2324,3774-1-QUO-2037,00.html

Et must, hvis man interesserer sig blot en smule for den franske synsvinkel på euro'en og den nye europæiske centralbank. Artikler, meningsmålinger og links. Flot (som altid fra Le Monde)!
 


Libération - dossier euro
http://www.liberation.com/euro/index.html

Senest er den store, venstreorienterede avis Libération også kommet med på vognen med et specielt og meget komplet "dossier", som specielt udmærker sig ved en række dybdeborende juridiske og historiske artikler om konsekvenserne af den nye fælles europæiske mønt.
 


Arte - euro'en overfor den amerikanske dollar
http://www.sdv.fr/arte/hebdo/info/ftext/mag3.htm

Uddrag fra tema-udsendelse om euro'en, tidligere sendt på den fransk-tyske tv-kanal Arte.
 


L'Européen - temanummer
http://www.leuropeen.com/enquetes/980428_1.htm

Dette, nu aføde, fransksprogede ugeblad kastede sig over euro'en for længe siden. Selvom siden her ikke er specielt smuk, og er skæmmet af et par tekniske problemer, er den meget komplet og bringer læseren godt rundt i emnet.
 


Europa-arkiverne fra Canal IPSOS - franskmændene og euro'en
http://www.canalipsos.com/articles_fr/areuro.htm

IPSOS er et stort opinions-analyseinstitut, og på denne uddybende specialside løftes sløret for, hvad den franske befolkning egentlig tænker om euro'en - ifølge IPSOS' undersøgelser! Flot og konstant opdateret dækning af emnet.
 


Yahoo France - nyhedstelegrammer om euro'en
http://fr.biz.yahoo.com/euro.html

Og som sædvanligt er der omtrent ingen bedre fransksproget nyhedsdækning end Yahoo France's nyhedssider, udviklet i samarbejde med det store nyhedsbureau Reuters. Og for at det ikke skal være løgn har man ligefrem samlet de væsentligste kilder sammen med de seneste telegrammer om emnet på denne side. Læn dig tilbage og følg med, som nyhederne tikker ind!
 


 

Officielle websites om euro'en

 

Den Europæiske Union's Euro-site
http://europa.eu.int/euro/html/entry.html

Den officielle Euro-informations site på 900 sprog ;-)
 


Ministère de l'Économie, des Finances et de l'Industrie
http://www.finances.gouv.fr/euro/

Mere officielle bliver oplysningerne næsten ikke! Det franske Økonomi-, Finans- og Industri-ministerium (ja, sådan en størrelse findes faktisk i Frankrig) har udarbejdet disse sider med den komplette kalender for euro'ens indtagelse af fransk økonomi, og med en række analyser af euro'ens konsekvenser for det private erhvervsliv.
 


La Banque de France
http://www.banque-france.fr/fr/euro/main.htm

Vel nok en af de flotteste og mest komplette sider om euro'ens konsekvenser for fransk økonomi. På denne side fra den franske nationalbank er det også muligt at hente samtlige udgivelser fra Den Europæiske Centralbank.
 


Euronext Paris (La Bourse de Paris)
http://www.bourse-de-paris.fr/fr/euro/fr/fsg.htm

Også på den franske børs, som jo naturligvis har til huse i Paris, er der brug for information om euro'ens kalender og betydning.
 


TF1 og Andersen Consultings side om euro'en
http://infos.tf1.fr/info/dossiers/dossiers.cfm?ID_CONTENU=581

Flot hjemmeside udviklet af Frankrigs førende tv-kanal, TF1, og det store rådgivningsfirma, Andersen Consulting i et usædvanligt samarbejde. Førstnævnte tager sig af den almindelig borgeres spørgsmål, mens Andersen tager sig af erhvervslivets spørgsmål om euro'en.
 


L'Ordre des experts-comptables
http://www.euro-expert.com/

De ved nok hvad de snakker om, denne sammenslutning af regnskabseksperter og topøkonomer. Et venligt, afslappet interface gør det til en ren fornøjelse at bladre frem og tilbage blandt de mange nyttige oplysninger og råd.
 


 
 Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


©  
smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |