Frankofil linje
Frankofil
Turisme
i Frankrig

Linjen til Frankrig

Udstyr og oppakning

Forsiden > Turisme > Temaferier > Rygsæktur > Udstyr og oppakning


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Gode vandrestøvler og gode sokker
Det siger sig selv, at dine fødder er vigtigst, når du skal trekke 5-10 timer om dagen flere dage i træk. Køb støvlerne i god tid, så du kan nå at gå dem til, inden du starter på trekket. Sørg for at få et par, der også støtter om anklerne. Jeg bruger selv Gore-tex støvler. De er vandtætte og dine fødder kan stadig ånde! Det er meget vigtigt når man går i dem hele dagen.

Sandaler
Minimum et par klipklapper til brug efter dagens strabadser. Et par gode vandresandaler kan også bruges til at vandre i områder med gode stier.

Rygsæk m/regnovertræk
Det er også vigtigt, at du har en god rygsæk. Sidder remmene og gnaver i dine skuldre bliver det en meget lang tur.

Beskyt dig mod solen
Solen kan være ekstrem stærk i bjergene. Du er trods alt noget tættere på den. Medbring en solcreme med en stor solfaktor; sobriller er også et must - specielt hvis du skal vandre i sne (for at undgå sneblindhed).

Sovepose
Det bliver hundekoldt om natten i bjergene. Medbring derfor en god sovepose. Husk også soveposehylster - lille hovedpude (eller brug din tykke trøje).

Lommelygte
Nej, du kan ikke regne med at der er indlagt elektricitet overalt i bjergene!

Telt
Telt, pløkker (pløkhammer er unødvendig - brug en sten) og teltunderlag.

Kort & kompas
Er uundværlige, hvis du trekker på egen hånd. Sørg for at du ved, hvordan du læser et kort og bruger et kompas. En redningsaktion kan blive en meget dyr fornøjelse, bare fordi du ikke ved hvad der er op og ned på et kort!

Vabelplaster
Vælg Tenso som man tager på inden man begynder at trekke, men vær sikker på at du har afprøvet dem hjemmefra. For forkert brug kan giver svære vabler. Jeg har set folk med blodvabler blot efter 2 dage. Når vablen er kommet så brug Compeed vabelplaster eller lignende!

Og ellers...
Har du haft knæproblemer, bør du tage et elastikbånd med til støtte. Derudover skal der naturligvis pakkes en masse tøj, husk varmere tøj da det kan blive koldt i bjergene.

 » Læs videre:
  Indledning

  Udstyr og oppakning

  Ansvarlig trekking

  Flemmings pakkeliste

Lige nu i
FrankofilForum:
Læs seneste
Frankofil Annoncer Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


©  
smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |