Frankofil linje
Frankofil
Turisme
i Frankrig

Linjen til Frankrig

Et par ord om cykelferie i Frankrig

Forsiden > Turisme > Temaferier > Cykelferie > Om cykelferie i Frankrig


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Den franske cykelpark er ikke kolossal. Men selvom Frankrig ikke har den helt store tradition for cyklen som universelt (dvs. dagligt) transportmiddel og snarere betragter cykling som enten en ærefuld sportsgren eller sætter den på linie med rulleskøjter og badminton i haven, findes der mange valgmuligheder og ruter, hvis man vil opleve Frankrig til cykel. Faktisk har mange turistkontorer udarbejdede detaljerede og meget brugbare kort over cykelruter (hvilket ikke nødvendigvis er ensbetydende med asfalterede cykelstier!) for en fuldere oplevelse af de lokale seværdigheder. Faktisk er det væsentligste problem for cyklisterne det ofte mere end bakkede terræn, som kræver grundig forberedelse, solide benmuskler og et godt overblik over ens eget tempo samt de nødvendige daglige distancer, for at nå fra feriens planlagte startpunkt til slutpunktet.

Det er vigtigt at gøre sig klart, hvilken sværhedsgrad ruten skal have, for flere såkaldte "cykelruter" er faktisk beregnet til decideret cykelcross (på fransk: VTT (vélo tout terrain)). Franskmændene elsker jo fart over feltet, når de slår sig løs i fritiden, og jo mere ufremkommelig en cykelrute bliver, jo lykkeligere er de som regel. Men de er ikke meget for langdistance cykelture, og det er derfor klogt at rådføre sig med gode vejkort samt de forskellige lokale turistkontorer. Husk derefter også, at cykelstier er absolutte sjældenheder i store dele af Frankrig, og at cyklister bestemt ikke har samme prioritet (dvs. fortrinsret) i trafikken som Nordeuropa. Og de franske bilister er endda slet ikke vant til at se sig for efter cyklister i trafikken.... Ansvaret for Jeres eget helbred når I begiver Jer gennem større eller mellemstore byer er derfor helt på Jeres side! Men lad det nu ikke afskrække Jer! Frankrig er jo stadig fuld af hyggelige landeveje og yndige skovstier, der bare ligger dér og venter.

 » Læs videre:
  Indledning

  Et par ord om cykelferie i Frankrig

  De bedste cykelferie-links

Lige nu i
FrankofilForum:
Læs seneste
Frankofil Annoncer Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


©  
smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |