Frankofil linje
Frankofil
Turisme
i Frankrig

Linjen til Frankrig

Et par praktiske råd

Forsiden > Turisme > Temaferier > Flodturisme > Et par praktiske råd


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

 Det er ikke nødvendigt at have nogen form for bådfører-bevis for at sejle de lange, smalle både. Et grundlæggende kendskab til motorer er dog praktisk, ligesom det er klogt at bruge lidt ekstra tid på, at lære at styre båden, inden du angriber de første sluser!

 Stort set alle sluser er lukket om natten. Du finder de mere præcise åbningstider i den lille guide, der følger med båden. Men spørg hellere for en sikkerheds skyld din udlejer.

 Selv på de franske floder er der hastighedsbegrænsninger: 8 km/t. Selvom der måske ikke er politi på hver en flodbred, er det nu alligevel klogest at overholde dette punkt, for det er rarest og sikrest at holde sig gode venner med andre bådes besætninger. Du kan nemt få brug for deres hjælp eller ligge side om side med dem ved næste sluse!

 Glem ikke, at medbringe cykler ombord på båden. Normalt er det muligt at leje disse hos bådudlejeren. Du får rig mulighed for at udforske de mange, smukke flodbreder og deres bagland i aftentimerne.

 Selvom du tager på flodferie i det sydlige Frankrig bør du ikke glemme at medbringe varmt (eller i det mindste lunt) tøj. For at nå gennem det planlagte antal sluser på en dag er det oftest klogt at stå op så tidligt som muligt, og langs floden er der ofte godt køligt om morgenen.

 Glem ikke, at medbringe rigeligt med drikkevand. De automatiske eller bemandede sluser er relativt nemme at komme igennem, men de manuelle sluser byder på hårdt arbejde, og det er jo faktisk vigtigt at drikke godt under sommersolens varme.

 » Læs videre:
  Indledning

  Et par ord om flodferie

  Et par praktiske råd

  Flodferie-links

Lige nu i
FrankofilForum:
Læs seneste
Frankofil Annoncer Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


©  
smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |