Frankofil linje
Frankofil
Webguiden om
Frankrig
Linjen til Paris

Mit Paris

Forsiden>Turisme>Mit Paris>En Croque-Monsieur ved Madeleine

Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

e-boghandel
 

Turen går til
Sydfrankrig,
129 kr,-

 
Turen går til Nordfrankrig,
129 kr,-

af Inger Hjorth, 2000.

 

Nu er det blevet frokosttid. Og frokosten indtager jeg på en bistro i nærheden af Place Madeleine - en croque monsieur med salat er vist lige, hvad jeg trænger til. Når det skal være her skyldes det, at der her ligger to madtempler - ikke restauranter, men udsøgte fødevareforretninger. Det ene er FAUCHON (26, place Madeleine), som breder sig over flere hjørner af pladsen, og på et af de andre hjørner ligger HEDIARD. Det, det her drejer sig om, er at trykke næsen flad mod vinduerne. Her står de mest kunstfærdigt udførte frokostretter, fremstillet af såvel fisk som kød, som man kan købe og tage med sig, hvis man har for mange penge.

Og på den anden side af gaden er det kager. Nedenunder forretningen er der et konditori, hvor man kan smage på sagerne, hvis det er det, man trænger til. Og grønsagerne! Det er en stor oplevelse at betragte opstillingerne af alle disse vidunderlige fødevarer. Jeg var en gang til en meget stor reception ude i Boulogneskoven, hvor Fauchon havde leveret maden. Det var et eventyr, som jeg aldrig glemmer. Hos HEDIARD og FAUCHON kan man også købe lækre sennepper, olier, eddiker, konserves o.lign. Det er perfekte gaver at tage med hjem.

Jeg indrømmer blankt, at jeg har et blødt punkt for udsøgte råvarer og god mad. Vi boede i Orsay, en universitetsby 20 km vest for Paris i 1970. Vi gik ind til ostemanden og vinmanden og sagde: Vi skal være her et år. Vi vil gerne have noget hjælp. Det fik vi, og efter det år, med indkøb på markedet hver mandag og onsdag og i specialforretningerne om lørdagen, var hele familien blevet endnu mere francofil end før.

 Et minde om Champs-Elysees»» 


af Inger Hjorth, © Frankofil.dk/Innovell France 2000-2001

 

 Sidste måneds opskrift: Poulet à l'estragon

Man tager...

  • 1 god landkylling
  • estragonkviste, persille og laurbær, salt og peber
  • 1 gulerod og 1 løg
  • friske, hakkede estragonblade
  • lidt piskefløde
  • friske, hakkede estragonblade
  • lidt bouillon og en slat hvidvin

    » og så klikker man her!

  •  Seneste tema på Frankofil:


    Mit Paris
    Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


    © Innovell a/s 
    smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |