Frankofil linje
Frankofil
Turisme
i Frankrig

Linjen til Frankrig

Rejse i Frankrig uden at tale fransk

Forsiden > Turisme > At rejse i Frankrig > Rejse i Frankrig uden at tale fransk


Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Copyright © 2001 Météo France Ak, det lader til at være et af de helt store spørgsmål blandt skandinaver som vover sig uden for engelsktalende områder (hvorunder f.eks. Danmark da vist egentlig også må regnes i betragtning af vores gode engelskkundskaber). På hoteller og turistkontorer samt andre steder hvor man er vant til at have med turister at gøre kan man sagtens klare sig på engelsk. Men i restauranter og på en cafe... forget it (stort set !), ihvertfald som en regel der så har sine talrige undtagelser.

Vi skandinaver, der kommer fra lande, hvor man er vant til at høre engelsk på fjernsynet og i biografen, hvor vi er vant til at det er noget nært umuligt for fremmede at lære vores sprog, og vis sprog jo ganske enkelt ligger temmelig tæt på det engelske er ofte chokerede over franskmændenes kritiske indstilling til engelsk som universelt sprog. Men sådan er det bare, og istedet for at finde franskmændene arrogante og afvisende, burde vi snarere føle os særligt priviligerede over at mestre to sprog med så stor sikkerhed. Faktisk er de fleste franskmænd mest af alt flove over deres ofte dårlige engelske accent.

Men konklusionen må være: skal du finde vej, eller andet, så henvend dig til et yngre menneske, og tal langsomt, og vis at du ikke tager det som en selvfølge at den stakkels franskmand skal kaste sig ud i et sprog han mestrer dårligt for din skyld - og så i hans/hendes eget land!

Nævnte links:

  http://www.eurette.com
  http://www.lesechos.fr/francais/bourse/changes.htm


Lige nu i
FrankofilForum:
Læs seneste
Frankofil Annoncer Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


©  
smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |