linje
Frankofil
Forum
dot

Frankofil Forum

Frankrig, Paris, Provence > Forum


Webguiden
om Frankrig

Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur

Shopping
dot


Besked til en ven: send denne side pr e-mail!
  Frankofil Forum
  Fransk ferie & rejser
  Hus/Lejlighed i Frankrig

Post New Topic  Post A Reply
profil | skriv dig ind | indstillinger | faq | søg

næste emne | tidligere emne
Skrevet af Emne:   Hus/Lejlighed i Frankrig
Lars Mouritsen
Nyt medlem

Indlæg: 6
Indregistreret: May 2000

skrevet 09-05-2000 23:38     Klik her for at se profiloplysninger om Lars Mouritsen     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Tillad mig at starte en ny diskussion:
Vi har, som formentlig mange andre Frankrigsfarer, ofte tænkt på at købe et hus dernede. Jeg har allerede søgt en del efter diverse praktiske oplysninger om dette emne men har dog ikke fundet så meget (jeg deler dog gerne det jeg har), så hvis andre skulle have fundet noget af relevans er jeg meget interesseret. Det drejer sig nok især om omkostninger ved køb, skatter og vedligeholdelse, forsikringer og lignende; men også spørgsmål omkring beskatning og udlejning er relevant, og så naturligvis alt det jeg ikke har tænkt på.
Jeg har studeret prisniveauet en del i de sidste par år, det er ikke svært at finde annoncer med huse, i blade og på internettet, så jeg tror jeg har en temmelig god ide om hvad det vil koste. Dette kan jeg også uddybe lidt hvis ønsket.

Formålet med dette indlæg er ikke så meget at skaffe nogle specifikke oplysninger som at få en diskussion i gang med ligesindede.
Vi har ofte talt om at man egentlig burde være flere familier der slog sig sammen om et huskøb, men hvordan finder man 2-3 andre familier med de samme interesser og som man kan enes med omkring drift af et sommerhus 1500 km væk? Hvorledes laver man aftaler, skal man ligefrem lave et firma der ejer huset?
Vi er nu nået så langt at vi til sommer vil undersøge mulighederne i det område hvor vi helst vil "bo", og jeg håber at en diskussion i dette forum vil kunne tjene som inspiration til andre og måske hjælpe mig selv lidt.
Med venlig hilsen Lars Mouritsen

IP: Logget

Montpellier
Nyt medlem

Indlæg: 2
Indregistreret: Feb 2000

skrevet 12-05-2000 23:00     Klik her for at se profiloplysninger om Montpellier     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Et indlæg til en kommende debat. Lidt kedeligt, men émnet kan blive aktuelt før man aner.
Den franske arvelov er vidt forskellig fra den danske! F. Eks. kan en hustru ikke arve fast ejendom, den går til børnene. Hun har så retten til at blive boende. Dette besværliggør et skift, både i Danmark og i Frankrig. Kan nemt forsinke skiftet i op til et år. Det går jo ikke hurtigt, det administrative, i Frankrig. Jeg har lige været gennem møllen, da min far døde. Det var en stor skuffelse for min mor. Og meget besværligt.
Der findes gode advokater i Frankrig. Også danske, med ret til at procedere i Frankrig. De kan hjælpe med køb og vejledning. Også til at etablere et fælleshuskøb.
For alt i verden, undgå nogen form for underskrift, førend du har den nødvendige juridiske bistand.
Ejendomsskatterne er små, og betales ligesom de fleste faste afgifter via betalingsservicen i din franske bank. Du er nødt til at have en fransk bankkonto, i alle tilfælde i forbindelse med købet. Resten af tiden er det meget praktisk. Og i dag ganske lovligt. Nationalbanken lægger ikke mere hindringer i vejen pår private.
Både Unibank og Den danske Bank har "afdeling" forskellige steder i Frankrig.

jeg nyder selv min lejlighed i Frankrig, og har ikke problemer, hverken med franske eller danske skattemyndigheder. Husk at vi har en dobbeltbeskatningsordning med Frankrig.
Forresten sørg for at være tilmeldt i din lokale franske kommune. Det kan godt vare et par år, inden de opdager at du er der. Men så kommer der problemer med dobbeltbeskatningen. Det danske skattevæsen forlanger, selvfølgelig, dokumentation for dine skatteudgifter i Frankrig.
Held og lykke med dit kommende huskøb i et af verdens dejligste lande.
M.

IP: Logget

Anders Hjorth
Moderator

Indlæg: 285
Indregistreret: Nov 99

skrevet 17-05-2000 16:47     Klik her for at se profiloplysninger om Anders Hjorth     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Det synes jeg er et spaendende emne. Jeg kender flere som er interesserede i at finde flere oplysninger.

Lars, du meget gerne fortaelle lidt mere om hvordan du har baaret dig ad med at finde huse og lejligheder paa afstand (hvor kan man finde dem paa Nettet? Vi vil med glaede lave en ny linkssektion i Francofil, hvis der er mangler) og lidt om prisniveauet, som jo sikkert kommer an paa omraadet...

Hvilken region sigter I paa?

Anders

[Dette indlæg er blevet redigeret af Anders Hjorth (redigeret 16-07-2000).]

IP: Logget

Lars Mouritsen
Nyt medlem

Indlæg: 6
Indregistreret: May 2000

skrevet 17-05-2000 23:30     Klik her for at se profiloplysninger om Lars Mouritsen     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Vi satser på at finde noget i den nordlige del af Provence, departement Vaucluse. Det er ikke det billigste område, men det burde være muligt at finde noget billigere end på Côte d'Azur. Det billigste område lader i øvrigt til at være den sydøstlige del af central-massivet, det er det tyndest befolkede område i Frankrig.

Jeg kan give et par links som handler lidt om økonomien (begge på fransk):
C:\WINDOWS\Desktop\L'Hebdo N° 31 - Immobilier.htm
Om hvordan man køber.
og http://www.lerevenu.com/dossier/536p33.asp
Om priserne.

Og denne interessante liste (på dansk) som antyder lidt om prisniveauet omkring Cahors: http://www.nethotel1.dk/ho/Side2.html#Topside2
Denne har jeg fundet efter jeg skrev det første indlæg, jeg har endnu ikke fået bestilt deres bog, deres e-mail virkede ikke da jeg forsøgte.

Jeg har købt nogle annonce aviser i Frankrig, men udgangspunktet for en søgning på afstand er naturligvis den franske Yahoo på www.yahoo.fr
Her findes masser af links til ejendomsmæglere og små individuelle annoncer, problemet er naturligvis det samme som med alt andet på internettet, der er intet samlet overblik.
En enkelt site kan fremhæves, internet udgaven af "De particulier a particulier". www.pap.fr
Hvis man slår op under "Les offres"+"ventes"
og så søger efter Masions i et givet departement, kan man i dag finde et ille hus i Najac til 150.000 F (Aveyron) eller et hus i Servian til 200.000 F (Gironde). I Vaucluse er det billigste i dag 350.000 F for 63 kvadratmeter.
Jeg mener at disse eksempler giver et indtryk af niveauet, dette er naturligvis ikke luxusboliger, de billigste af husene har typisk ingen badeværelse, så der skal påregnes en del modernisering. Og husk også at der kommer typisk 10% på i købsomkostninger.
Mine franske venner fastholder at den eneste måde at finde billige huse på er at tage til området og så opsøge de små ejendomsmæglere. De billigste huse bliver ikke annonceret nogle steder.

Jeg har iøvrigt talt med den Danske Bank, de vil ikke medvirke til oprettelse af konti for private, de henviser til de lokale banker. Desværre er det meget dyrt at have en bankkonto i Frankrig.

IP: Logget

Lars Mouritsen
Nyt medlem

Indlæg: 6
Indregistreret: May 2000

skrevet 17-05-2000 23:34     Klik her for at se profiloplysninger om Lars Mouritsen     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Den link fik I ikke noget ud af, det var naturligvis blot der hvor jeg havde gemt filen på min PC. Den rigtige link til artiklen i l'Hebdo er: http://www.webdo.ch/hebdo/hebdo_1997/hebdo_31/residences_31.html

I øvrigt ville jeg gerne høre om der var nogle der havde erfaringer med at købe hus sammen med andre.

IP: Logget

Bent Nørby Bonde
Medlem

Indlæg: 5
Indregistreret: Jun 2000

skrevet 24-06-2000 14:42     Klik her for at se profiloplysninger om Bent Nørby Bonde     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Kære lars mouritzen

Tak for dine udmærkede adresser på franske huse.

Den bedste tror jeg dog nok er FNAIM.org, der rummer mange tusinde huse og en effektiv sorteringsmaskine.

Billigst, hvis man ikke kryber op i Pyrenæerne synes at være Aude.

Også vi er igang med sammen med andre at finde et hus i det sydfranske - såmænd nok i Aude - og er naturligvis interesseret i at høre, hvordan man nemmest kan organisere et sådant køb juridisk i Frankrig.

Der siges at være tale om et meget ufleksibelt system, hvis nogen en dag skulle ønske at forlade ejerkredsen.


Bent Nørby bonde

IP: Logget

Lars Mouritsen
Nyt medlem

Indlæg: 6
Indregistreret: May 2000

skrevet 24-06-2000 18:51     Klik her for at se profiloplysninger om Lars Mouritsen     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Jeg skulle naturligvis også have nævnt FNAIM, men det er jo de autoriserede mæglere og jeg forventede ikke at finde så mange billige huse. Jeg har lige checket og til min overraskelse var der faktisk en del meget billige huse til restaurering, så det er nok en god kilde.
Det er klart at der kan opstå problemer hvis man køber hus sammen med andre. Måske kunne en juridisk kyndig udtale sig lidt om dette? Umiddelbart er den indlysende løsning at alle skriver under på skødet og dermed ejer i fællesskab. Det betyder naturligvis at der skal et salg til for at komme ud, og det koster naturligvis notar omkostninger.
Jeg har et par ældre avis artikler som handler om huskøb i Frankrig, jeg ved ikke om det er passende at skanne dem og opslå dem her. Hvad siger moderatoren?

Jeg har i øvrigt fået en mail fra Pia og Ernst Penlau, som oplyser at deres tidligere omtalte bog med tips om huskøb i Frankrig kan købes hos:
Scandinavian Clearing Service
Att.: Jorg Bornhofft
Vestervang 30
8000 Århus C.
Tlf.: 86 18 70 66

Jeg har ikke fået den bestildt endnu, men jeg skal nok vende tilbage med en "anmeldelse".

Mvh Lars Mouritsen

IP: Logget

Christian Lindknud
Moderator

Indlæg: 156
Indregistreret: Jan 2000

skrevet 26-06-2000 09:28     Klik her for at se profiloplysninger om Christian Lindknud     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Hej Lars,

moderatoren er lige taget paa ferie... saa jeg traeder ind som reserve-moderator i dette forum. Og reserve-moderatoren siger foerst, at det ville vaere dejligt med en anmeldelse af den bog, du naevner!

ang. oploadning af indscannede artikler foreslaar jeg, at du sender dem til mig i gif-format, og derefter soerger jeg for at laegge dem op paa vores server. Okay?

mhv.
Christian
den-flinke-forum-moderator-afloeser

IP: Logget

Christian Lindknud
Moderator

Indlæg: 156
Indregistreret: Jan 2000

skrevet 26-06-2000 12:02     Klik her for at se profiloplysninger om Christian Lindknud     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
... jeg glemt at tilfoeje min adresse:

redaktion@francofil.dk

IP: Logget

Lars Mouritsen
Nyt medlem

Indlæg: 6
Indregistreret: May 2000

skrevet 26-06-2000 23:38     Klik her for at se profiloplysninger om Lars Mouritsen     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
De omtalte artikler er
"Spørg notaren til råds før huskøbet" Berlingske Tidende 27/2-94 og
"Køb bolig på fransk" Børsen 11/3-94.
De indeholder nogle generelle betragtninger omkring især de juridiske aspekter ved huskøb i Frankrig, hvoraf de fleste stadigvæk må anses for relevante.
På grund af problemer med copyright har jeg har aftalt med moderator at interesserede kan sende en e-mail til mig på lm@ddf.dk, så sender jeg en zip-fil med teksten.
Jeg har nu bestildt før omtalte bog, og jeg skal nok vende tilbage med lidt omtale.
Mvh Lars Mouritsen

IP: Logget

sindholt
Nyt medlem

Indlæg: 1
Indregistreret: Sep 2000

skrevet 06-09-2000 09:17     Klik her for at se profiloplysninger om sindholt     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Jeg ved der er en dansk advokat i Nice-området, Vivianne Pouplier.
Muligvis vil det være en fordel at drage hende med ind i et evt. huskøb.

Iflg. Pages Blanches kan hun træffes på:

chem Figournas 06480
04 93 20 47 10
04 93 20 47 81 (télécopie)

IP: Logget

Tidszonen er DK

næste emne | tidligere emne

Administration: Aflås emne | Arkiv/Flyt | Slet emne
Post New Topic  Post A Reply
Hop til:

Skriv til os | www.frankofil.dk

Dette forum er en del af webguiden om Frankrig, Frankofil og © er innovell 2000-2005. Søg via Søgemaskinen Alt om Frankrig

Powered by: Ultimate Bulletin Board, Version 5.43a
© Infopop Corporation (formerly Madrona Park, Inc.), 1998 - 2000.hmm aargh Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?

honk grrrr


Copyright
Innovell a/s
| Søg | Site Map | FrankofilForum | FrankofilNYT | Glæd Frankofil! | Information |