linje
Frankofil
Forum
dot

Frankofil Forum

Frankrig, Paris, Provence > Forum


Webguiden
om Frankrig

Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur

Shopping
dot


Besked til en ven: send denne side pr e-mail!
  Frankofil Forum
  Jeg flytter til Frankrig...
  Mere af det praktiske

Post New Topic  Post A Reply
profil | skriv dig ind | indstillinger | faq | søg

næste emne | tidligere emne
Skrevet af Emne:   Mere af det praktiske
Birgitte
Nyt medlem

Indlæg: 1
Indregistreret: Dec 2000

skrevet 11-12-2000 23:17     Klik her for at se profiloplysninger om Birgitte     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Det har været spændende at læse de gode og informative indlæg, der er sendt til dette forum. Især for en(to) der har planer om at rykke afsted inden for et par år. Vi har en del på plads allerede - bl.a. boligen - som vi købte for godt 3 år siden. Vi er ved at konsolidere os økonomisk, så vi ikke er afhængige af at skulle fortsætte "stilen" herhjemmefra med 10 timers arbejdsdag osv. Men der er selvfølgelig stadig nogle udeståender, bl.a. sådan noget som sygeforsikring. I vores tilfælde bliver det ikke aktuelt med en arbejdsgiverbetalt forsikring. Jeg har så ved forespørgsel (14 dage siden)hos hhv. IHI og sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune fået oplyst, at man skal tilmelde sig den franske sygesikring(obligatorisk!) via en tilmeldingsblanket, man kan få udleveret hos vore myndigheder. Og hvis man ønsker en dækning op til 100%, ( den franske dækker ikke helt så godt som den danske - i nogle tilfælde kun 70-80%)- så kan en sådan tegnes hos IHI. Jeg har også læst andre udlægninger af systemet her i forummet - og senest i en artikel i Berlingske om danske "pensionister" i Provence - at der skulle tegnes en obligatorisk forsikring for at få opholdtilladelse. Den kostede godt 40.000 kr årligt pr person !!!
Kan nogle ellers kaste et lys over dette emne ???

Til alle jer frankofile - så er der kommet en ny "Frankrigsportal" på nettet - den hedder www.links2france.net/dk/

Brigitte

IP: Logget

YVES
Medlem

Indlæg: 84
Indregistreret: Dec 2000

skrevet 12-12-2000 18:41     Klik her for at se profiloplysninger om YVES     Rediger/Slet indlæg Svar m/citat
Hej Birgitte,
Det er rigtig at du skal tilmelde dig til den
fransk sygesikring hvis du skal opholde dig et stykke tid i Frankrig men du skal udfylde en blanket (formular E128)som du kan få her i DK (Sunhedsministeriet ?)pga fælles regler inden Europa.(Europa regler no 1408/71)
Det er også rigtig at "Lægen" i Frankrig er ikke gratis, det gælder også de franskmænde og man skal betale 110frf (100dkk) hvis man vil gerne se en læge.Det bedste er at tilmelde dig til private "Mutuelle" men det koster (Jeg vil sige at det hænger af din helbred !)eller er du ikke som en typisk fransmænd som gå direkt til lægen når han (hun) har en lille knop på næsen.
Du skal også få at vide at Europa har ikke harmonisere "pension" system og jeg tror ikke det vil blive til noget en dag.
Jeg er meget overrasket om artikel i Berlingske om pensionister som skal have en obligatorisk forsikring for at få opholdtilladelse. Det er ikke obligatorisk da du skal bare dokumentere at du har inkomst og kan leve på din egen.Det er det samme principe som her i DK (MEGET HURTIGERE END I FRANKRIG, VIL JEG TRO, TIL AT FÅ OPHOLDSTILLADELSE).
Håber på at det har hjulpet dig.
Yves

IP: Logget

Tidszonen er DK

næste emne | tidligere emne

Administration: Aflås emne | Arkiv/Flyt | Slet emne
Post New Topic  Post A Reply
Hop til:

Skriv til os | www.frankofil.dk

Dette forum er en del af webguiden om Frankrig, Frankofil og © er innovell 2000-2005. Søg via Søgemaskinen Alt om Frankrig

Powered by: Ultimate Bulletin Board, Version 5.43a
© Infopop Corporation (formerly Madrona Park, Inc.), 1998 - 2000.hmm aargh Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?

honk grrrr


Copyright
Innovell a/s
| Søg | Site Map | FrankofilForum | FrankofilNYT | Glæd Frankofil! | Information |