Frankofil
Webguiden om
Frankrig

Fransk film - instruktører, skuespillere, filmklip, festivaller osv.

Forsiden>Underholdning>Fransk film

Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT


Vi har udvalgt de bedste blandt de mange guider til "d. 7. kunstform" : generel filmomtale, skuespiller- og instruktørinterviews, filmklips og hjemmesider for de største franske filmstjerner!
For fransk-film-glade, kan vi ligeledes anbefale dette interview med Ole Michelsen i DR Kultur: Se dog for helvede film!


 
  Festival de Cannes
http://www.filmfestivals.com/index.htm

Den officielle side for Cannes-festivalen med alle tænkelige og utænkelige detaljer om denne store begivenhed i den franske filmverden og underholdningsbranche i det hele taget.
 


France Cinéma Multimédia
http://www.fcm.fr

Er også ved at udvikle sig til en sværvægter indenfor sit felt. Omtaler af de seneste film i biograferne, om kommende franske film og har ofte temasider om franske skuespillere.
 


Lumière !
http://www.lumiere.org/index.html

Et fantastisk ambitiøst projekt om at oplyse om film både i historisk, tematisk osv. perspektiv, samt at byde på en konstant opdateret liste over nye film, links til de bedste interviews... you name it! Imponerende flot...
 


Unifrance
http://www.unifrance.org/

Denne webservice følger meget tæt fransk film af enhver afskygning i udlandet. Hvilke franske film vises hvor? Ved hvilke internationale filmfestivaller vises franske film? Siten udmærker sig specielt ved også at interessere sig for kortfilm og specialfilm.
 


Cinéfil
http://www.cinefil.com

Alt om film. Beskrivelser af skuespillere, søgemuligheder for at finde en film, og hvor den går for øjeblikket (i Frankrig).
 


Cinémascope
http://www.canalplus-multimedia.fr/cinemascope/intro.cfm

Udviklet af det franske medieimperium Canal+, og følger derfor også moderne fransk film efter alle kunstens regler. Det eneste man kan frygte er, at der af og til er en overvægt i omtalen af film produceret, udviklet eller financieret af Canal+ selv!
 


BIFI - La Bibliothèque du Film
http://www.bifi.fr/

Et projekt som startede tilbage i 1996. Et bibliotek og ressourcecenter til fordel for filminteresserede først og fremmest bosiddende i Frankrig: deltag i filmiske happenings og arrangementer, chat online om fransk film...
 


AlloCine
http://www.allocine.fr

Hvad går der egentlig i biografen i Lille lige nu? Hvilke film har man valgt at sætte på plakaten i Marseille i dag? Svaret finder du på én af de mest praktiske sider på det franske Net... og også én af de mest besøgte: AlloCine
 


La Palette de Brush
http://www.lecercle.com/~hoizey/

En privat filmentusiast. Lover en komplet biografi over de største franske filminstruktører, og har en interessant sektion hvor de bedste og mest oversete films fremhæves. Sjovt, af og til at se den menige franske biografgænger lidt i kortene.
 


La nuit des publivores
http://www.publivore.com

De bedste og sjoveste reklamer fra TV og fra biograferne bliver fremvist på en tourné i Frankrig hvert eneste år under La nuit des publivores. På denne side findes det komplette program samt et par flotte eksempler.
 


Les Césars
http://www.ecran-noir.com/evenements/prix/cesar/

Filmmagasinet Écran Noir har sammensat en imponerende oversigt over samtlige nomineringer og priser gennem de sidste 24 års César-uddelinger (den franske filmbrances Oscars). Overgår langt den officielle webservice, som vi derfor ikke engang nænner at nævne her!
 


Franske filmfestivaller hos Yahoo.fr
http://www.yahoo.fr/Art_et_culture/Cinema/Festivals/

Den ubetinget mest omfattende samling links på hele det stoore Net til både store og ganske bitte-små filmfestivals i Frankrig.
 


100 ans de cinéma français
http://www.france.diplomatie.fr/label_france/FRANCE/DOSSIER/CINE/cin.html

Og endelig et indblik i, hvordan det franske udenrigsministerium præsenterer fransk films historie siden dens indvielse af Lumière-brødrene tilbage i 1996.
 


Franske filmskuespillere:

Célebrités du cinéma français
Actrices françaises
 
Adjani, Isabelle
Bardot, Brigitte
Béart, Emmanuelle
Belmondo, Jean-Paul
Binoche, Juliette
Bouquet, Carole
Bourvil
Coluche 1
Coluche 2
Coureau, Clotilde
Delon, Alain
Depardieu, Gérard
Funès, Louis de
Gabin, Jean 1
Gabin, Jean 2
Huppert, Isabelle
Montand, Yves
Moreau, Jeanne
Pérez, Vincent
Serreault, Michel

 


 
 Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?

 Sidste måneds opskrift: Poulet à l'estragon

Man tager...

 • 1 god landkylling
 • estragonkviste, persille og laurbær, salt og peber
 • 1 gulerod og 1 løg
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt piskefløde
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt bouillon og en slat hvidvin

  » og så klikker man her!


 • ©  
  smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |